Cursa de Muntanya Alta Segarra

Vª edició de la Cursa de Sanaüja, una de les curses que més m’hqn agradat i recomano a tohtom que puc.
Fa 2 anys hi varem a anar amb en Marc i varem gaudir i patir de valent, 3h10′.
Com que l’any passat no vaig poder anar-hi, aquest any en tenia encara més ganes.

A les 7:30 del matí baixo a Prats de Rei a recollir al valent de l’Enric, dels crabsteam, el seu debut en cursa de muntanya i directament a un plat fort ! Si senyor!

A les 8 ja som a Sanaüja, ja hi ha molt ambient de cursa. Dorsal, WC, estiraments…
Saludem a força coneguts, L’Albert Ferrer, en David i companyia de la UecAnoia, en Guillem i el crack del Francesc Llobet de Prats…
Escalfem una mica. Creiem que sortien primer les noies i al final ho han canviat, sortim tots junts a les 9. Hi ha gent que es presenta tard a la sortida…

Desitjo sort a l’Ènric i ” al lío”.
Farem una primera volta fins al castell de Ribelles i tornada al poble que m’agrada molt, 8kms de corriol, pujada, pedra… El retorn al poble per sota la porta del que queda del castell amb la seva gran estelada és magnífic.
El pas per la plaça del poble dòna ànims. A verue si seran suficients per tot el que en queda.

El perill de la cursa de Sanauja és que els 8 primers kms  son els “fàcils”, i pots confiar-te i pagar-ho desprès molt car. ( jaja, parlo com un expert del tema… 🙂

Ara ve la tralla. Passem els horts, una escala de fusta i amunt de cop. Mans a terra per pujar la “pared” que tenim davant. Vaig molt bé, estic disfrutant molt, fins i tot de la pujada.
A dalt algun tram de grimpada i cordes i ja es pot respirar una mica.

Al corriol següent en pujada “corrible” avanço força gent, un d’ells em crida : -Ei Albert, com anem! – no el conec… soc fatal per les cares… se’m presenta, en Jeroni del Twitter. I tant ! Un crack de Manresa que segueixo gracies al koala Raül. Ho està passant malament… ànims i endavant.

Un cop dalt de la següent pujdada, passada la casa de colonies, arribem a un tram molt ràpid, si es que encara queden forces… vaig seguint un grupet que em va molt bé.

Ja veiem al fons la torre de Lloberola, la pròxima pujada dura del dia. Els companys de grup es van quedant i he de pujar sol. Em trobo molt bé, amb forces i ganes de pujar…

Un cop dalt, beguda ràpida i gel.
Em poso darrera un noi de la zona, baixa de conya, inteno seguirlo i és quan em faig la primer torçada de trumell del dia… res greu.
A baix, km 19, el riu. Fa 2 anys era impossible creuar-lo sense passar per dins, aquest any baixa poca aigua i és pot evitar facilment, sort.

La última pujada de la cursa, 1 km heavy. Que bé que m’ho passo, però… no sé d’on surten, però encara tinc forces. Perfecte.

Un cop dalt, un km de corriol pedregòs en baixada… aquí si que em faig mal. torçada bèstia del turmell, sento el crec i tot… merda ! Ara ja hi som, no pararé pas, a veure si es refà. El dolor és soportable però ja veig que és més serio…
Els últims 3 kms es fan llargs… trencacames que no s’acaba mai. Trobo la Marisol d’ Igualada que em dona ànims. Gràcies!
Per fi ja sento les gralles. Rebuda espectacular a la plaça. Grallers, timbals i molt a gent. La Bet fent fotos dels “herois” 🙂

3h5′. el 85è del la general i 61è Senior.
Molt satisfet, 5′ menys que fa 2 anys. I amb molt millors sensacions. Recordo haver acabat amb rampes per tot arreu. Avui he acabat tocadet però molt més sencer.

Llàstima del turmell. Crec que hauré de fer repòs uns quants dies… De moment un tenso i a veure com reacciona… està força inflat i vaig coix. Espero estar a punt per la Cursa de l’Alba, el 8 de Maig…

Demà FOTOS

5 pensaments a “Cursa de Muntanya Alta Segarra

  1. Ei Mestre, bona crònica!!! Sap greu el tema del turmell, veuràs que 4 dies estàs a tope! Et vaig veure molt fort, enhorabona. Jo a l´Alba ja no hi sóc a temps, però l´anirem a fer aquest diumenge en plan piratilla. Segurament pel maig el Trail de Sant Esteve. A veure si reforço aquest coi de lumbars que tan em van fer patir ahir els darrers Qms!

    Salut

  2. Sempre millorant coi d’home! ara a millorar aquest turmells de vidre que tenim, que quan hi ha una torçada és una putada.
    Salut.

  3. Ei nen, m’has espantat amb això del turmell. Espero que sigui poca cosa i aviat ja estigius al 100%

    Felicitats per la bona cursa!!!

Els comentaris estan tancats.