Solsona, Serra Seca, St Llorenç de Morunys, Solsona

Dimecres tocava sortida amb en Sancli, haviem deicidit fer sortida llargueta en bici de carretera per començar a preparar els reptes que tenim per a l’estiu… ja n’explicaré 4 coses més endavant, quan madurin una mica més…
Dimarts al vespre el Marc m’envia missatge que està fatal, vòmits, fred… al llit!

Canvi de plans. Sortiré jo sol igualment però retallaré una mica, vull ser a dinar a casa.
La idea inicial era fer uns 100kms sortint de Solsona, cap a Cambrils per conegut port de Serra Seca que tan n’hem sentit a parlar pels ciclistes, despres fins coll de Jou, POrt del COmpte, Sant llorenç de Morunys i retorn a Solsona.

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3062098

Calculo 5 hores…

Com “només” en tinc 4 i tampoc la forma no és per llançar coets, ja retallaré alguna cosa.

Sortim de Solsona, al cap de 3 o 4 kms deixem la C26 i anem direcció Cirera, comencem les carreteres solitaries que ens acompanyen tota la ruta.
Ben aviat comença a pujar, i a a baixar… i a partir del km 15 fins al 25 amunt! I en algun tram amunt de veritat, un 15% en algun punt. Desarrollo al màxim, paciència i amunt.
Un cop dalt de Serra Seca, parada al monument d’homenatge al Tour de France del 2009, van pujar per aquí. Just aquell any i pocs dies abans del Tour vaig pujar per aquí corrent desde Oliana. Qui m’hauria dit que 5 anys despres hi seria en bici…

DSC_0194

Baixada cap al poble de Cambrils i inici de la pujada al Coll de Jou. És un tram no molt dret, però es fa llarg. Carretera preciosa de muntanya del km 30 al 50.
Passem per sota les imponents roques de Canalda.

A dalt el Coll de Jou, he de decidir, o faig la volta sencera, no tinc pas temps, o baixo cap a Solsona per Lladurs o avall cap a Sant Llorenç. Trio la darrera opció, calculo uns 30kms més des d’aquí dalt però els primers de baixada.

Un cop a Sant Llorenç de Morunys, carretera de la Llosa del Cavall, preciós. Hi ha algun tram que se’t pot atravessar bastant, fals pla, que amb les cames tocades costa.

DSC_0195

Solsona, 83 kms i uns 1400m+.
Feina feta. Hi tornarem per fer la volta sencera !