Ports mítics 2016

Aquest any hi tornem !
Continuem la ruta pels ports mitics dels Pirineus. Aquest any la proposta és la d’arribar al Mediterrani, ja fa 3 anys el Marc va començár al Cantàbric amb la intenció d’arribar al Mediterrani més o menys seguint la famosa Route des Cols.
Jo el vaig acompanyar des del 3er dia del repte. Ara acabarem el projecte…

L’any passat ens varem quedar a Ax les Thermes i a les portes del mític Port de Pailheres. Doncs som-hi!
Dibuixant la ruta al mapa, vaig pensar que seria maco sortir desde casa i enllaçar fins a Ax passant per llocs també preciosos pels ciclistes amants dels ports de muntanya.

Dilluns 27 de juny ens posem en marxa. Sortim de Calaf.

El primer dia pujarem a Solsona per Torà, despres farem el Coll de Jou, Port del Compte i Coll de Port.
Baixem a Tuixent on parem a dinar. QUan tornem a arrencar ens trobem la sorpresa del dia, el Coll de la Trava, no ens esperavem que fos tot baixada de Tuixen a la Seu, però gairebé. I no pas, el Coll de la Trava és llarg i pesat…
Per fi a la Seu, carregeuem piles amb una COcaCOla ben fresca i cap a Andorra. Creuem la frontera i fins a Sant Julià on acabem l’etapa del dia.

L’endemà, segon dia de la ruta:
Creuearem tot el país, de Sant Julià fins la frontera francesa, al Coll d’Envalira, a 2400m, 35 kms de pujada constant. Però els percentatges son asseuqibles…
Un cop dalt baixem 40kms de bon asfalt cap a Ax, ja a França. Parada a respostar energia, que farà falta…
Desprès de dinar, potser massa, i amb el bon sol de les 3 de la tarda i sense respirar, només pujar a laes bicis, comença el Port de Pailheres, 19kms amb percentatges del 6-7% i algun del 9-10…
Llarg i dur i més en aquestes condicions!
Un cop dalt, només ens falta baixar uns 10 km fins a l’hotel, congelat als anys 70, a Mijanès.

El tercer dia de ruta, comença ben aviat. Hem convençut a la senyora de l’hotel per esmorzar d’hora i a quarts de 8 ja estem pedalant. Intentarem acabar la ruta avui…
De bon matí fem els 2 colls que estan units i son molt assequibles, el de Moulis i el de Garabiel.
Baixem cap a Roquefort de Saut i poc deprès comença el port “serio” del dia, el Col de Jau. 11km amunt i amb alguns trams de 10% força llargs.
Xino xano fins dalt. Ens espera fred i boira.
Fotos de rigor i baixada cap a Prades.
Deixem els ports del Pirineu endarrera i anem buscant la toranda a casa.
Descans per dinar a Thuir. Pedalada fins a Eine. Agafem tren fins Cerbere i allí tenim 1 hora si no ens volem perdre el tren de PORtbou a Barcelona per fer els 8 kms que separen el poble francès del Catala, pel Coll de Belitres.
Que maco i que bé que fem aquest coll. Ben bé que el cap i fa molt! Arribem a l’estació de Portbou amb temps de sobres per comprar bitllet i fins i tot canviarnos de roba.
La bici s’acaba per aquest estiu. Ara només ens queda la marató de tren fins Granollers, canvi de linia cap a MOntcada i canvi de nou per acabar a la linia de MONtcada-MAnresa. Un cop a Manresa, el taxi de cal Sancli em porta a casa com un rei!

Total en 3 dies em fet 400km, i uns 8000m+ . No està gens malament.
Ara que hem acabat aquest projecte a pensar alguna cosa pels propers!

Powered by Wikiloc

Ports Mitics 2016