PunkTrail de Fonollosa 2013

Diumenge 12 de maig es celebrava la 2ª edició de la PunkTrail de Fonollosa. Els amics de Fonollosa ens en tenen preparada una de bona!
L’any passat no vaig poder còrrer per la lesió al turmell però vaig anar-hi igualment a animar i a donar un cop de ma als organitzadors. Recordo l’enveja que em van fer els participants! 🙂

Aquest any si!

Poc desprès de les 8 ja soc a Canet de Fals, la sortida no és fins les 9 però ja hi ha força moviment. Fins i tot una vintena de malalts ja han sortit a fer una primera volta “d’escalfament”.
Tot està preparat per rebre els corredors. Agafo la bossa obsequi i el buff que tenia reservat. 5 Euros per col-laborar en la causa…
Ens tenen preparats 2 circuits, un de 12 i l’altre de 23 kms. Fa dies que tinc molèsties a la cama però si tot va bé, faré la llarga. Amb calma.

Ja hi ha els koales Jordi i Raül preparant el tema avituallament. També ja han arribat més representants de la “nostra” PunkTrail de Calaf, en Joan i la Patri i en Belmonte i el seu germà.

M’encanto parlant amb uns i altres i al final he de correr per anar al cotxe a deixar roba i anar cap a la sortida!
Sortida espectacular, anirem en grup fins creuar la carreterera per evitar perills, tot seguint la senyera estelada del que ens fa de guia.
Un cop creuada la carretera, la gran repicada! Com un tallafocs, amunt amunt. Quin espectacle veure la filera de gent pujant i sentint la música que ens esperona desde dalt!

fonollosa1

A dalt la repicada animació total, una bona colla, disfresses, crits, rialles… que grans que sou!
Hi ha en Jordi i el koala que més tard aniran al seu avituallament, al km 18. També hi veig al Martox, que diu que em seguirà però al final el trobaré també al km18, fa el recorregut a la seva mida… També hi veig en Carles dinamita, l’Èric…

Planegem una mica i aviat corriol maco. Avituallament, perfecte. Aqui ja comença a fer la motlla l’Albert Perez, espera un company i va passant i deixant-se passar, per ell aquest ritme és de “passeig”.
Aquí també em saluda en Jordi de la Cursa del Sot de Monistrol de Calders, és la cursa més llarga que ha fet mai. Anem forces estones plegats comentant la jugada. Al final es despenja una mica, molt poc. Acaba mooollt dignament. Felicitats.

Aquest tram que ens portarà finalment cap als peus del Collbaix és maquíssim. La North Face, crec que en diuen… Corriol maco, bona feina de neteja i marcatge. Trams de roca, amb escales i tot, animació dels Correnits Mireia, Oriol i Jordi. Gracies nois/a, un 10 el circuit, de veritat!
A la baixada cap al km 10, baixada força tècnica, em trobo els germans Belmonte, fan la cursa curta i aquest tram coincideix. Estan parats, el petit s’ha fet mal al peu, una rebrincada és fàcil en aquest terreny. Llàstima, perquè sortia d’una lesió i cap una altra… ànims i paciència…
A baix avituallament de l’Stroika amb bona música i ambient.

fonollosa3

Encarem el Collbaix, no l’acabem de pujar del tot però gairebé.

Baixem i pugem constantment, Trams preciosos.Un altre avituallament…
Anirem a buscar el MontConill.

fonollosa2

Km 18. Avituallament estratosfèric. Els koales i companyia l’han tornat a liar. Aquí ja fa estona que vaig amb l’Albert Perez i parem els 2. Vaig sec i cau una cervesa que se’m posa de conya. Quin ambientàs. La veritat és que fa mandra marxar d’aquí… si tenen un sofà i tot!

D’aquí fins al final, ja molta baixada, anem xerrant amb l’Albert i entre això i la cerveseta em passa volant 🙂

Ja som de nou a la piscina de Canet de Fals, final. 23 kms en 2h30′. Molt bé, molt bé.

Ja hi ha l’Ivan fent el mega sorteig, mai em toca res!
Un parell de cerveses, l’entrepà de butifarra de rigor, xerrada amb uns i altres. M’encanta questa darrera part de les curses…

Doncs res més per explicar. Que per les pròximes PunkTrail ja ens podem posar les piles que el llistó està MOLT ALT!
Gracies família i Visca el Punk-Trail! Ah, i us esperem a tots a la PunkTrail de Calaf, apunteu: dissabte 7 de setembre.

PD: l’única cosa negativa a destacar és la quantitat de gent que s’ha inscrit a la prova i no s’hi han presentat, fins i tot gent que tenia reservat l’obsequi per col-laborar! Com és gratuita la inscripció… Siguem seriosos cony! Com a mímim cal avisar els organitzadors, que sempre hi ha gent que es queda amb ganes de venir. I l’únic ingrès que tenim és el de la col-laboració en la compra del buff, samarreta o altre material…

El track de la cursa: