Montserrat Oest +

Avui tocaba la sortida setmanal ja institucionalitzada amb en Marc.
Els dos som uns enamorats de Montserrat i quin lloc millor per ajuntar 2 de les nostres grans aficions, Montserrat i Running.
La idea primitiva era fer la volta desde Can Massana , pel Refugi, pujar Coll de Port i tornar per Gr a la sortida. Una ruta circular per la zona d’Agulles.
Un cop en marxa ens anem animant i la volta prevista es convertira en mega-volta !

Sortim de Can Massana sobre les 16h, pugem al coll de Guirló i d’aquí trenquem cap al camí de La Portella, passem, la cova de la Partió i fins al Refugi Vicenç Barbé. D’aqui pel pas del Princep i pugem fins al Coll de Port.
Arribem a dalt el coll i el comentari, que ja haviem fet anteriorment, és : -es que corrent se n’avaça molt, eh ? – , acostumats a caminar per la zona, ens sorpren arribar a Coll de Port en 30′. Si continuem la ruta prevista, ens plantem al cotxe en menys d’1 hora… i aprofitant que tenim permís….

Decidim tirar més cap a l’est per anar a buscar la Canal del Miracle, que tambés ens baixarà cap al Gr per on volem tornar…
Un cop, però, al cap de la canal, no en tenim prou ! i si continuem una mica ? decidim tirar una estona fins que ens cansem i fem la volta fins aquí.
Però no fem la volta, si que ens cansem, però…

Baixem i pugem, fins al Coll de les Comes, ja som en zona Ecos, ja no hi ha volta enrera… voregem la Roca Plana dels Llamps i arribem al peu del Montgròs, ja que som aquí fem cim, no ? ( jo no l’havia fet mai…). Fem el cim i avall, cap a buscar el Coll del Migdia, tram més salvatge, alguna corda per ajudar en alguna canaleta i fins baix a la Font de la Cadireta.
Aquí, com sempre, costa orientarse per anar a buscar el camí del coll del Migdia, el trobem i amunt !
Baixem per la canal de la Font de la Llum, portem 1h40′, la baixada és fa més feixuga, alguna relliscada sense conseqüències, trobem el Gr 7.2 i cap a l’esquerra.
Ens queden uns 5kms, els 2 primers ca-co, el camí puja i baixa fins sota mateix de La Foradada  i els últims ja en baixada, camí ample, Collde Guirló i Can Massana !

Total : 2h24′, uns 13kms i un desnivell +-1000m .
Les previsions inicials fetes miques, cansats però satisfets !

Ara tenim més projectes a la zona, integral ? el PR del Bruc ? segur que tornem aviat per la zona.

Personalment, molt bé, al final cames carregades per la càrrega acumulada de la semana, però bones sensacions, he tornat a disfrutar de la muntanya.
Amb la companyia d’un especialista de Montserrat i especialment de Les Agulles, és un plaer voltar per aquí, el bagatge d’ex-escalador es nota i la coneixença de gairebé totes les agulles, grans i petites, no deixa de sorpendrem, no se com s’ho fa per retindre tans noms !
El track

4 pensaments a “Montserrat Oest +

  1. Eeep, estava esperant crònica ja. Molt bona volta, la zona del Montgros és genial i les pujadetes tarzàniques tipo Les Comes deunido no ?, una mica més i us passeu de frenada i pujeu a Sant Jeroni !

    Salut !

Els comentaris estan tancats.