Travessa Borges-Montblanc 2010

Diumenge 29 d’agost. Travessa Borges-Montblanc, 52 kms i uns 2500m de desnivell acumulat.

És de les poques “curses” que he repetit, l’any passat, la primera edició, hem va agradar molt i aquest any repetim !
Despres de la paradeta estiuenca ve de gust tornar a l’acció amb una cosa llarga però no molt “complicada”. Un bon test de fons per començar la temporada.

Aquest any arribo a Borges amb temps de sobra, l’any passat vaig arribar i ja sortien… vaig a buscar la tarja de pas i regals i ja trobo els primers coneguts, en Jordi Sarriera que encara ha arribat més d’hora, en Xeix, creuo en Sioux, conec a en Bernaus…
Saludo en Josep Maria Roca…

A les 7 en punt “al lío”.
Per primer cop en una cursa, em poso bastant endavant a la sortida, no vull que hagi d’avançar tots els caminadors, com em va passar l’any passat.
Collons com surten ! Sembla una mitja marató !
N’hi ha 15 o 20 que surten a tota hostia. Jo vaig fent, la cosa és molt llarga i ja veurem con anirà…

Aproximadament els 20kms primers on en lleugera pujada, aquí la tàctica serà no forçar molt, si hi ha pujada “dura” camino, la resta ho corro tot i rapidet, gairebé tots els qulòmetres per sota de 6’/km.
Despres del 23, va “baixant” fins el 40 aproximadament, aquí és on es pot apretar per tenir marge pels les pujades dels últims quilometres, aquí vaig una estona amb un noi de Linyola però es queda enrera crec en una baixada forta, no sé que li ha passat…
Anem passant avituallaments, tots molt ben sortits i amb molt bon rotllo, cada 5kms màxim hi ha teca, un 10 per la organització.

Aquests kms de “baixada” els començo rapid, poc per sobre de 5′ el quilometre, però al km27 o 28 tinc un moment dur, em comença a fer mal la cama dreta, el genoll, maluc… un moment de debilitat que passo prou bé amb un gel i un ibuprofé…
També em va de conya que m’enllaci per darrera un noi de Navàs, no recordo el nom… amb el que faig la tira de kms, xerrant de projectes, curses, etc. amb ell passo potser els kms més feixucs, fins arribar a Poblet anem plegats, desprès tiro una mica per davant..

Passo la Marató en 4h20’… 🙂

Al km 42 i 46 aproximadament arriben els 2 trams més durs, 2 pujades de posar les mans al quadrícpes. No son molt llargues, però a aquestes alçades fan mal…
Vaig bé de forces i tiro amunt i guanyo algunes posicions i tot.

Un cop al km 48, a l’ermita, ja només queden 3 kms de baixada fins a l’arribada. Un dels trams més macos, sender divertit.

Arribada, sorprès de que encara tingui ganes i forces per còrrer, el km final travessant el poble per la muralla és fa dur, però ja està fet !

Total : 51,5 kms, 5h38′. El 14è classificat !!! 🙂

Del que n’estic més orgullòs és que rebaixo 40′ del meu temps de l’any passat i que acabo fins i tot menys “petat”

2 pensaments a “Travessa Borges-Montblanc 2010

  1. Osti nano, estàs fet una fera,…

    Quin tiempasso, trotant i passar la marató a 4h20’…. Aquest any hem de fer la de Barcelona,…!

    Felicitats crack!

  2. Collons aquest temps de marató el vaig fer jo en el meu debut a Bcn. Això sí, anava sempre preparació com sempre. Les vacances i el camí de Cavalls se t’ha posat de conya sembla!

Els comentaris estan tancats.